Harlinger verantwoordelijk voor mishandeling en inbraken

dinsdag 18 februari 2014

Harlingen - De politie heeft met de aanhouding van een 25-jarige inwoner van Harlingen drie woninginbraken opgelost. De man werd vorige week vrijdag aangehouden in een onderzoek naar een mishandeling. Tijdens het verhoor bekende hij niet alleen de mishandeling, maar ook drie woninginbraken.

Mishandeling

De 25-jarige Harlinger werd vrijdag als verdachte aangehouden ineen onderzoek naar een mishandeling van een 19-jarige stadsgenoot. Die werd op25 december 2013 zwaar mishandeld in het centrum van de havenstaden liepdaarbij een gebroken kaak op. Het slachtoffer deed dan ook aangifte en depolitie startte een onderzoek. Zo werd onder andere gesproken met diversegetuigen. De 25-jarige kwam in beeld als verdachte en de officier van justitiegaf toestemming om hem aan te houden. Tijdens het verhoor bekende de man dat hijde mishandeling had gepleegd.

Woninginbraken

Vorige week vonden drie woninginbraken plaats in Harlingen. Erwerd ingebroken in woningen aan De Spiker, De Horscamp en de Prins Clausstraat.De eigenaren van de woningen deden aangifte. Tijdens het onderzoek naar demishandeling kwam de 25-jarige verdachte ook in beeld voor de driewoninginbraken. Reden voor de politie om ook daar nader onderzoek naar te doen.In de woning van de man werd een deel van de buit teruggevonden. Tijdens hetverhoor bekende de Harlinger vervolgens de drie woninginbraken. De verdachte zitnog vast en de rechter-commissaris besluit deze week of de 25-jarige langer vastmoeten blijven zitten.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Boer | 112 alarmeringen Boer | Goedkoop Tanken in Boer | Supermarkten in Boer | Weerbericht Boer