Scharenslijper duur betaald

donderdag 17 juli 2014

Tzummarum - Een inwoner van Tzummarum werd dinsdagavond rond 22.00 uur bijna door een scharenslijper opgelicht. Die avond belde een man bij de woning van het slachtoffer aan de Swaerderwei aan.

De scharenslijper vroeg het slachtoffer of hij iets te slijpenhad. De man geeft hem een aantal messen mee. Toen de scharenslijper met degeslepen messen terugkwam en deze aan het slachtoffer overhandigde moest hetslachtoffer 1600,- euro betalen. Toen hij dit weigerde te betalen werd hetslachtoffer bedreigd. De mannen vertrokken even later zonder geld. De politiesluit niet uit dat de scharenslijpers in Frysln meerdere slachtoffers hebbengemaakt.

Waarschuwing

De politie krijgt regelmatig aangiften binnen van oplichting. Deoplichters gaan op verschillende manieren te werk. Een veel voorkomende manierwaarop oplichters actief zijn is verkoop aan de deur. Deze kan zich, zoals indit geval, voordoen als een messen- of scharenslijper. Op de vraag hoeveel hetkost, geeft hij geen antwoord. Als hij even later terugkomt, vraagt hij eenonredelijk hoog bedrag. Later blijkt dat de spullen helemaal niet geslepen zijn.De politie verzoekt bewoners om alert te zijn en om bij verdachte situatiescontact op te nemen via 0900-8844. Bent u toch slachtoffer geworden vanoplichting, doe dan altijd aangifte.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Boer | 112 alarmeringen Boer | Goedkoop Tanken in Boer | Supermarkten in Boer | Weerbericht Boer